Wednesday, May 03, 2006

VM-truppen enligt Nacka FF

Mindre än en vecka till VM-truppen presenteras och jag har givetvis mitt förslag klart redan nu, varje lagdel är uppdelad så att den mest självskrivne kommer först och sedan i fallande skala till den mest osäkre:
Målvakter
Andreas Isaksson - Självskriven. En av världens sju åtta bästa målvakter.
John Alvbåge - Har i och för sig alltid gillat Alvbåges snabba reflexer och säkra placeringsspel, men han känns mest som ett alternativ i brist på andra.
Rami Shaaban - Mest för att jag faktiskt själv spelat med killen. Och gärna ser att en gammal Nacka FF-kille får spela i ett VM. Eller - sitta på bänken i ett VM.

Så tror jag det kommer bli: Isaksson, Eddie G och Alvbåge. Bengt Andersson visade igår mot Gais att han släpper lite konstiga returer. Med Eddie G vet Lagerbäck exakt vad han får.

Backar:
Erik Edman - Ständigt landslagets mest underskattade spelare. Att jämföra Erik Edman med Ashley Cole - vilket många mindre bemedlade fotbollstyckare ofta gör - är en skymf. Mot Edman. För där Cole är en direkt säkerhetsrisk defensivt (jag har sett hundratals missriktade glidtacklingar och tjurrusningar från den mannen) är Edman en tvåvägsspelare i ordets mest positiva mening.
Teddy Lukic - Skön snubbe.
Olof Mellberg - Började säsongen uselt, spelade upp sig till världsklassnivån, blev skadad och verkar inte ha hittat tillbaka till gammal god form. Än. Får ändå ses som en av lagets viktigaste spelare. Tillför oerhört mycket vilja, snabbhet och - vilket man glömmer ibland - spelkänsla.
Petter Hansson -Har aldrig riktigt upptäckt den här killens storhet, men han kommer ju komma med hur som helst. Och någonting måste han ju ha. Han är ju typ alltid med i veckans lag i Holland.
Mikael Nilsson - Mitt val som högerback före Salle Östlund. Hellre en spelskicklig batterikanin än en hårding. Hellre vettiga inlägg än röda kort.
Fredrik Stenman - Spelar ordinarie i ett stort lag i en stor liga. Vilket är mer än kan sägas om Dorsin, sedan kan Dorsin snacka om Champion's League bäst han vill (vad han inte nämner är att han hade ganska stora svårigheter i vissa matcher). Stenman kan dessutom användas på båda kanterna.
Max von Schleebrügge - Bästa alternativet om Mellberg skulle paja igen. Mer spelskicklig och rutinerad än Kalle Svensson, mindre tjurrusare än Majstorovic.
Alexander Östlund - Mest för att han är en kul kille.

Så tror jag det kommer bli: Lars-Roland kommer definitivt inte, som jag offra en back för att få med en anfallare/mittfältare. Mellberg, Lukic, Edman, Östlund, Hansson tror jag är givna. Sedan slåss Schleebrügge, Majstorovic, Kalle Svensson och eventuellt Micke Antonsson om en mittbacksplats (tror Rispen tyvärr spelat bort sig) och Micke Nilsson, Christoffer "Krusty" Andersson, Stenman och Dorsin om två ytterbacksplatser. Lutar åt Kalle Svensson, Micke Nilsson och Stenman.

Mittfält
Fredrik Ljungberg - Världens kanske bästa djupledslöpare. Har en extraordinär spelförståelse och hittar löpvägar ingen annan gör. Har under året också utvecklat det taktiska kunnandet i defensiven. Lyckas han bara hålla sig hel i fler än två matcher i rad kan det här bli hans stora mästerskap.
Tobias Linderoth - Elak liten rackare med ett mycket bättre offensivt spel än särskilt många ger honom credit för. Grymt passningsspel han alltför sällan visar upp. Har sett honom stå på FCK:s uppvärming och slå tjogtals crossbollar i rad på en medspelares fot.
Anders Svensson - Lite sävlig och kan drälla med bollen. Samtidigt kan han slå de där avgörande passarna och har en nästan Bergkampsk förståelese för Freddie.
Kim Källström - Kraftfull tvåvägsspelare med grymt skott och fina svepande crossbollar som har potential att bli vår Gerrard eller Lampard. Om han bara släpper sargen lite - och spelar ut.
Christian Wilhelmsson - Finfin dribbler som kan utmana och ta sig förbi vilken back som helst. Om han vaknat på rätt sida. Hamnar han fel blir det lätt gamnacke och missar i det defensiva jobbet. Efter alla misslyckade flyttförsök känns han också lite på tillbakagång.
Niclas Alexandersson - Nyttig tvåvägsspelare av en typ vi behöver (och våra förbundskaptener älskar). Fina inlägg. Kan användas även centralt och kanske även som högerback.
Dusan Djuric - Älskar Dusan. Ville bara säga det.
Daniel Andersson - Har kanske inte övertygat i serieupptakten, men så länge Lars-Roland och Markus Lantz fortsätter att vara gramse på varandra och Johan Arneng inte är i form är han det enda alternativet till Linderoth. En lite skrämmande tanke. Och ett nästan lika stort problem som luckan bakom Isaksson.

Så tror jag det kommer bli: Glöm Dusan, det blir Mattias Jonsson i stället. Och jag protesterar inte alltför högljutt mot det, så länge han håller sig utanför eget straffområde (ni minns väl Ariel Ortega?). Jonsson är lite det offensiva spelets svar på Teddy. Annars överensstämmer nog min åtta med Lagerbäcks.

Anfallare
Zlatan Ibrahimovic - Hur laddad kommer han inte vara efter den här våren? Stackars stackars Trinidad/Tobago.
Henrik Larsson - Medan motståndarna kommer koncentrera sig på Ibra kan Larsson kila som en vessla i luckan bakom den stora. Kommer få chanser, kommer göra mål på dem. Tvåmålsskytt mot England?
Markus Rosenberg - Bra i djupled, bra avslutare, bra passningsspelare. Perfekt inhoppare, både i under- och, kanske framför allt, överläge. Klockren kontringsspelare.
Johan Elmander - Stark både i kropp och löpningar. Säker målskytt, samtidigt som han blivit en allt bättre framspelare. Kan med fördel även användas som offensiv spets på mittfältet om vi skulle hamna i underläge.
Markus Allbäck - Egentligen inte världsklassbra på någonting, men vid sidan av Larsson vår pålitligaste målskytt. Vilket han visat i FCK under säsongen. Vårt svar på Pippo Inzaghi.

Så tror jag det kommer bli: Som sagt - Lagerbäck släpper inte idén med två spelare på varje plats och därmed måste en spelare ur den här kvintetten. Även om det smärtar mig skulle jag plocka bort Super-Mac Allbäck. Men den något mer blödige Lagerbäck plockar ogärna bort en trotjänare och tar nog hellre bort Elmander.

1 Comments:

Blogger Göran said...

ahahaha skönt å se att du plockar med tre spelare för att de är "sköna snubbar"!! :-D Fast det är ju å andra sidan det enda sätt man kan beskriva Östlund, skön snubbe...

5:26 AM  

Post a Comment

<< Home