Monday, May 08, 2006

Theo ry of den engelska vm-truppen

Säga vad man vill om Svennis, men han är inte skrajsen av sig. Englands VM-trupp känns som en inte helt genomtänkt all-in i ett hårt Texas Hold'em-parti. I alla fall defensivt. Tre målvakter, varav en, i bästa fall, kan kallas stabil, en mittback som har haft stora problem med skallen under säsongen (Sol Campbell), en långa stunder skadad vänsterback (Ashley Cole) och en back-up till honom som suttit på bänken stora delar av säsongen (Wayne Bridge). Och, aldrig att förglömma när man pratar problem, Gary Neville.
Mittfältet ser å andra sidan direkt sanslöst starkt ut. Lampard och Gerrard är två av världens bästa mittfältare. På samma position i och för sig vilket kanske kan ge problem, men det är ett ganska angenämt sådan. Joe Cole har gjort en fantastisk säsong och, hur mycket det än smärtar en Beckham-skeptiker som undertecknad att säga det här, så har Posh boy bitvis varit riktigt bra i ett annars ickefungerande. Hyfsat bra bänk också med bland annat Lennon och Jenas.
Anfallet är lite som försvaret. Omgärdat av frågetecken. Stora sensationen var att löftet Theo Walcott plockats ut i stället för framför allt Jermaine Defoe. Dessutom fanns Rooney fortfarande med. Ponera att hans fot inte håller - och det gör den väl inte? - då skulle Englands anfallslinje bestå av en inte helt matchtränad Owen, en ojämn Peter Crouch, en helt oprövad sjuttonåring och Jermaine Defoe eller Darren Bent, som är duktiga spelare men knappast i jätteform och ganska oprövade internationellt. Inte något man skrämmer fransmän, brassar, spanjorer, italienare eller argentinare med. Inte heller svenskar eller Paraguayaner.
Jag tror fortfarande att mittfältet räcker till för att föra England vidare från gruppen, men håller truppen för att vinna VM? Limey, please.
Man skulle kunna teoretisera kring huruvida det här kommer ge några effekter på Lars-Rolands trupp i morgon, att de också skulle presentera någon liknande överraskning, men det är bara att spekulera i onödan. Den enda inverkan Theo Walcotts medverkan kommer att ha på Lagerbäck är att han äntligen får ett sätt att rättfärdiga uttagningen av Alexander Östlund. Om Svennis kan ta ut en spelare som bara spelat i The Championship i år så får väl den svenska förbundskaptenen göra det också.

1 Comments:

Blogger Göran said...

alltså, om det inte var för att svennis redan blitit outad i iprincip alla skandaler som finns så skulle jag nästan tro att någon har en jävligt stor hållhake på honom... walcott, wtf?!?!!? är inte det väldigt mkt att kissa spelare som defoe & (kanske) beattie i ansiktet?..

10:53 AM  

Post a Comment

<< Home