Tuesday, June 06, 2006

Nacka FF tippar VM: Grupp D

Hittills har vi avverkat grupper med ett bra lag (A), tre bra lag (B) och fyra bra lag (C). Alltså dags för en grupp med två bra lag (D). Vilket givetvis gör den till den på förhand minst intressanta och spännande gruppen, eftersom det enda man behöver spekulera i är vilket av de två bra lagen som kommer hamna först och vilket som kommer på platsen efter.
Svaret på det är att Portugal vinner gruppen eftersom de har två Chelseaspelare i backlinjen (även om jag har mina invändningar både mot Carvalho och Ferreira) och ett briljant mittfält, ett av turneringens bästa, med en pånyttfödd Figo uppbackad av Tiago, Deco och Christiano Ronaldo. Problemen finns möjligtvis längst fram - Pauleta har aldrig övertygat i stora turneringar och hur mycket jag än gillar Fulhams okonventionelle Luis Boa Morte tror jag inte att han kommer räcka till mot de riktigt stora nationerna. Möjligen kan också frågetecken resas kring målvaktsposten.
Mexiko kniper andraplatsen utan särskilt stor konkurrens. Ett mindre spektakulärt lag än Portugal, men ändå just det - ett lag. Bra centrallinje, utmärkt målvakt, taktiskt kunniga.
Varken Iran eller Angola ska kunna räcka till mot de två favoriterna. De får slåss om en meningslös tredjeplats.
1) Portugal
2) Mexiko
3) Iran
4) Angola

0 Comments:

Post a Comment

<< Home