Wednesday, May 10, 2006

Silly season in the sun

Åh, vad jag älskar silly season. En enda lång period av spekulationer, drömmar och brustna löften där ungefär vart tredje rykte har ett korn av sanning i sig, men där alla nya uppgifter direkt får fotbollshjärnans små kugghjul att snurra igång. Flera stora ligor är inte ens avslutade och hur man än vrider och vänder på saken så ligger ett litet världsmästerskap i vägen innan silly season på allvar kommer igång.
Ändå sägs det att Alec Ferguson ska fått klartecken från styrelsen att sparka van Nistelroy efter att han mobbat Christiano Ronaldo. Säga vad man vill om Fergie, men han låter spelarna alltid få reda på vem som bestämmer. Ingen är större i United än sir Alec. Ingen. Fråga Jaap Stam eller Spice Boy.
Frågan är bara vad Ferguson tänker sig i stället? Gilla van Nistelroy eller inte - de allra flesta jag känner skulle nog rösta för det senare - men han har ändå varit Uniteds bästa målskytt de senaste säsongerna och blir därmed svår att ersätta. Fernando Torres? Mm, eventuellt, men han är inte en straffområdeskiller på samma sätt som The Ruud One (är någon det, utom möjligtvis Pippo Inzaghi?).
Ett annat rykte är att både Tottenham och Arsenal funderar på Dimitar Berbatov. Riktigt varför har jag svårt att se, om inte Mido eller Henry skulle försvinna från klubbarna i sommar. Varken Hammers eller Gunners behöver Berbatov i dagsläget.

1 Comments:

Blogger Göran said...

Alla behöver förr eller senare en Bulgar

9:16 AM  

Post a Comment

<< Home