Friday, September 07, 2007

Lite landslaget trots allt

...måste det ju bli också.
Jag tror och hoppas laget ser ut så här: Rami-Nilsson-Mellberg-Hansson-Edman-Alex-Linderoth-Mango-Chippen-Ibra-Elmander.
Varför? Jag tror det kommer finnas tre problemområden (ledsen om jag just lät som en fuktkrämsreklam). Ett runt Linderoth, mellan mittfält och backlinje. Oavsett om Jon Dahl Tomasson spelar central anfallare, som en av två anfallare eller offensiv mittfältsspets bakom Bendtner är det den ytan han kommer falla ner och söka och det är där han är livsfarlig. Linderoths främsta uppgift kommer att bli att, tillsammans med mittbackarna, hindra honom från att komma rättvänd där. Vill man säkra det territoriet ytterligare kan man köra Svensson i stället för Källström. Men det vore att vara onödigt försiktig. Källströms genombrottskraft framåt och skott kommer behövas.
De andra två ställena på planen där det kan bli jobbigt är de båda kanterna, framför allt till vänster. Alex/Nilsson är hyfsat inspelade och bör kunna stänga den ena kanten, även om Rommedahl är otäckt snabb. Kennedy överglänste Chippen ganska rejält i USA-matchen, men Wil (som han heter i Rom) har en bättre defensiv och var en av våra bästa i Köpenhamn. Tror han är ett säkrare alternativ. Och säkert är vad som kommer krävas, åtminstone till en början. Tror anstormningen kan bli rätt påtaglig första kvarten. Det är danskarnas sista chans, you know.

Offensivt tror jag mycket på bollar som den från Edman som ställde Zlatan (var det väl?) fri mot USA kan bli väldigt värdefulla. Snabba, rätt hårda och flacka lyftningar från ytterback bakom deras backlinje när Danmark flyttar upp. Agger är ingen sölkorv, men jag tror han kommer att ha svårt att följa en djupledsrusande Zlatan eller Elmander. Vilken back skulle inte ha det?
Ett annat offensivt vapen, i ett mer uppställt anfallsspel snarare än kontringsspel, tror jag kan bli att med bollar från Mellberg, yttermittfältarna eller Linderoth nå Zlatan och låsa bollen högt upp, tvinga ned baklinjen (förhoppningsvis också någon av de troligtvis två defensiva mittfltarna) med en Elmanderlöpning och på så sätt öppna upp för Mangos mörsare. Killen kan ju skjuta.

1 Comments:

Blogger Göran said...

Reflektion: Bentner? Pah!

12:49 AM  

Post a Comment

<< Home