Monday, January 22, 2007

Vad var det här bra för då?

Det har verkligen kliat i fingrarna, men jag har medvetet väntat med att blogga om Sydamerikaturnén till dess att alla tre matcherna - eller vad man nu ska kalla dem - var färdigspelade. För att försöka upptäcka några mönster och sånt. Vet inte om man blev så mycket klokare av att se försäsongstränande svenskar (och ecuadorianer, deras liga är inte heller igång om jag förstått det hela rätt) drulla omkring på höghöjdsplaner. Men lite lärde man sig väl:
--John Alvbåge börjar nog känna flåset i nacken från Johan Wilandh.
--Samuel Holmén har en liten Pavel Nedved i sig, på många olika sätt, men framför allt på så sätt att han kan slå hörnor och frisparkar lika bra med båda fötterna. Behöver fortfarande lära sig värdera lite bättre, men är på sikt landslagsmässig.
--Både Per Nilsson och, framför allt, von Schleebrügge bör vara närmare varsin plats i EM-kvaltrupperna. Särskilt när Antonsson och Stenman har svårt att få speltid och Majstorovic, well, är Majstorovic. Max VS har ju den fördelen att han kan vara backup till finansvalpen Edman också.
--Daniel Nannskog är Martin Dahlin upp i dagen. Svårt att se att han skulle roffa åt sig någon av Zlatan, Allbäck eller Elmanders platser, men så länge Ajax vägrar släppa Rosenberg och Lasse "Lasse liten" Nilsson och Berglund fortsätter att vara, well, Lasse Nilsson och Berglund borde Nannskog i alla fall vara med i diskussionen. Det är nog knappast de andra anfallarna som var i Sydamerika heller. Om man säger som så. (Däremot kan man undra varför inte Sjöhage eller Halmstads jättelöfte Kujovic fick chansen i den här truppen?)
--Markus Jonsson skulle nog kunna fungera som backup till Micke Nilsson på högerbacken. Jonsson skjuter ju till skillnad från Englandshyllade svenska 35-åringar inte upp straffar på läktaren.
--Man lär sig aldrig riktigt att förstå sig på Lasse Lagerbäck. Lovade mig själv att aldrig ifrågasätta hans coaching efter Spanien-matchen i höstas, men vad ska man göra när han i underläge i Venezuela-matchen tar ut två mittfältare och ersätter med två ytterbackar?
--Anders Svensson är inte bara en känslomänniska, utan också en riktig flåbuse. Skämtade bara. Ville nog mest få en ursäkt att skriva flåbuse.
Resten tror jag vi glömmer, ok?
-----------------------
Jag tar tillbaka allt ont jag har skrivit om mitt Liverpool här (även om jag säkert får fler chanser till hårda ord, säsongen är ju knappt halvklar än och det handlar ju ändå om Liverpool). I lördags for de som en hänsynslös knallröd rivningskula rätt in i grunden av miljardbygget Chelsea - och lämnade det i spillror. Det såg stundtals löjligt enkelt när Kuyt och Crouch växelsprang sönder ett mittförsvar bestående av en ytterback (den oduglige Ferreira) och en mittfältare (den annars så fantastiske, nu helt bortkollrade, Essien). Gerrard tuggade sönder både Ballack och lillkillen Mikel och hann ändå ligga bakom en hel del offensivt.
Fast Cechs hjälm var ganska rolig.
-------------------------
Arsenal blir antagligen det enda laget i hela Europa som slår Man Utd två gånger på en och samma säsong, och gjorde det genom att helt neutralisera den frustrerade Ronaldo och de formdippande Giggs och Rooney. Att de samma säsong också kan förlora mot Sheffield Utd säger en del om vilket märkligt lag "the Gunners" är i år.
Och det ironiska är givetvis att om Man Utd varit mer cyniska igår och spelat mer som Sheffield - och trampat lillkillarna på tårna tills de blev ledsna och sprang och klagade hos Arsene eller domaren - hade de antagligen vunnit.

1 Comments:

Blogger Göran said...

Jag skulle nog påstå att Holméns aldrig trytande löpvillighet är även den klart Nedvedistisk...

1:17 AM  

Post a Comment

<< Home