Monday, January 08, 2007

K-Fed och Britney = Real Madrid

Det är något med storlag i kris som får mig att tänka på kändisskilsmässor. Just hur problemen, striderna och hopplösheten både uppstår och så hänsynslöst avslöjas inför ögonen på alla intresserade, eftersom kamerorna finns exakt överallt. De kommer liksom inte undan, finns ingenstans att gömma sig.
Ändå var det just det marängerna från Madrid försökte göra igår. Alla, oavsett om de var galacticos eller pavones, sökte sig till den trygga skuggan bakom Depor-spelare. Beckham visade än en gång hur han inte passar in som ytter i Capellos 4-2-3-1-system, han har inte farten och tekniken. På andra kanten var Reyes som vanligt, snabb och teknisk när han såg till att skapa yttor åt sig själv, annars tunn och vek. Bakom honom led Sergio Ramos som vikarie för Roberto Carlos. Ramos är en underbar modern mittback, en av de bästa i Europa, nu var alltså placerad som vänsterback - utan att ha opererat bort julgransfoten hans vanstra fot fastnat i under helguppehållet. Helguera satte inte många uppspel rätt och Cannavaro var övertänd och frustrerad och kom fel i varje duell.
Fast de största problemen hade ändå Real centralt på mittfältet. Raul har tidigare under säsongen fungerat rätt bra i sin nya spelfördelarroll, men nu stångade han sig blodig mot Depors båda defensiva mittfältsankare Duscher och den lysande kanadensaren Guzman. Och bakom Raul var det än värre. Det dröjde en dryg halvtimme innan jag upptäckte att Emerson över huvud taget var på planen. I stället lade han över allt ansvar på stackars, stackars nya Gago - som inte hade en siffra rätt. Varje gång han slog en passning var det "Oops, I did it again" (om vi ska fortsätta Britney-analogin) där "it" står för "slår den helt åt helvete fel". Det var länge sedan jag såg en mer skärrad spelare.
Framåt var Ruud the Dude väldigt blek, utraderad av min gamla favorit Jorge Andrade (skönt att se honom tillbaka i toppform efter år av skador).
Men det är egentligen inte det som var så alarmerande uselt med Reals spel igår. Capello har liksom inte gjort sig känd för att hans lag bjuder på sprudlande anfallsspel - fråga bara Zlatan Ibrahimovic - men de brukar hålla tätt bakåt. Nu var det bara den tappert kämpande Iker Casillas som kom undan med hedern i behåll.
Om bara tålamodet finns med den tränare som ska genomföra den kommer den stora sommarstädningen det ryktas om bli exakt vad Real Madrid behöver. För sämre än igår kan de i alla fall inte bli.
---------------
H.E.N.R.I.K L.A.R.S.S.O.N. Jag säger inte mer.

1 Comments:

Blogger Göran said...

Satt precis & undrade om du kunde undvika att skriva något om Henke-benke (eller kanske inte så jävla mycket benke om vi ska vara helt ärliga...). Det kunde du inte. Bra där.

Tungt i söndags? ;-)

4:59 AM  

Post a Comment

<< Home