Friday, June 09, 2006

Nacka FF tippar VM: Grupp G

Kan inte vara kul att heta Djibril Cissé idag. Eller under den här säsongen över huvud taget. Det har inte spelat någon roll att han varje gång han får spela i Liverpool gör han stormatcher, veckan efter har det blivit bänken igen. Till förmån för Peter Crouch, vilket möjligtvis - säger möjligtvis kan förstås - men också för Fernando Morientes, Luis Garcia och på sistone till och med Robbie Fowler.
Och nu gick han alltså och bröt benet igen. Tråkigt för honom, jag har alltid gillat hans speed och aviga teknik, men Frankrike står väl rustat ändå. Och nu tror jag att man lärt sig läxan från föregående mästerskap. Zidane lär vara taggad till tusen i sitt stora mästerskap, Henry och Trez har producerat mål i träningsmatcherna och Makelele är, tillsammans med Argentinas Cambiasso, VM:s bästa defensiva mittfältare.
Frågetecknen finns framför allt i mål. Hur förbundskapten Domenech ens kan ta ut Fabien Barthez i truppen är ett mysterium i sig, att han sen blir förstavalet kan kosta Frankrike en riktigt framskjuten placering.
Sedan kan det, beroende på hur Domenech väljer, bli problem även i försvaret. Grunden med Sagnol-Thuram-Gallas-Abidal är stabil, det är alternativen som känns småskakiga. Silvestre och Boumsong är liksom inga spelare att luta sig mot när det blåser kallt.
Till slutspel ska det dock räcka. Och jag tror de får sällskap av Schweiz. Ett underskattat mycket talangfullt landslag där jag tror ett flertal spelare kommer få små genombrott i detta mästerskap.
Sydkorea? Jo, de kom för all del fyra i förra turneringen, men det var på hemmaplan med överraskningsmomentet i ryggen.
Togo har Adebayor. Inte mycket mer.
1) Frankrike
2) Schweiz
3) Sydkorea
4) Togo

0 Comments:

Post a Comment

<< Home