Tuesday, July 18, 2006

En månad kvar

Om lite mer än en månad drar Premier League igång, vilket innebär att det är lika lång tid av silly season kvar, innan några trupper är helt spikade. Bland annat ska ju Juve-spelarna fördelas. Jag tror i och för sig inte så många av dessa kommer just till de brittiska öarna (varför byta från Italien till England om man kan flytta till Spanien?), men några lär det väl ändå bli. Arsenal lär säkert vara intresserat av Trez, Chelsea har redan anmält intresse för Zambrotta, Nedved vore en klockren Bolton-värvning (om han inte är lite för bra fortfarande). Roligaste ryktet är ju helt klart det om att United vill ha Viera. Med tanke på fransmannens duster med Unitedspelare i Arsenaltröjan skulle det kunna bli världens mest underhållande dokusåpa. Tänk er Viera i United samtidigt som Ferguson behåller Van Nistelrooy, plockar in Roy Keane som assisterande tränare och behåller både Rooney och Ronaldo. Oh. Lord.
I väntan på att det ska hända - kan bli rätt lång väntan - har jag redan nu tagit ut ett lag på Fantasy Premier League, den brittiska motsvarigheten till Drömelvan. Det var knivigt, jag är lite missnöjd med anfallet och att jag inte fick med en enda spelare från mitt 'Pool, men så här blev det:
Målvakt:
Friedel, Bolton (I sina bästa stunder närmast omänsklig, i sina sämre en väldigt stabil burväktare. Klockrent val.)
Backlinje:
Distin, Man City (Stabil och brytningssäker)
Mellberg, Aston Villa (För att han, när han vill, är en av världens bästa backar, även om han spelar i ett jävla skitgäng)
Eboue, Arsenal (kom starkt under vårsäsongen, tror han blir Wengers förstaval nu, grym offensiv, allt säkrare bakåt)
Heinze, Man U (Fjolårssäsongen till stora spolierad på grund av skada, men nu tillbaka, säker defensiv, men också bra framåt, med fin vänsterfot och bra huvudspel)
Mittfält:
Lennon, Tottenham (Englands största talang vid sidan av Rooney, grym förra säsongen och pigg i VM, upp till bevis nu)
Ljungberg, Arsenal (en av världens bästa mittfältare i mitt tycke och sett över hela förra säsongen den Arsenal-påse som hade högst lägstanivå)
Arteta, Everton (den som kommer stå för det lilla uns av kreativitet som Everton kommer prestera)
Boa Morte, Fulham (i sina bästa stunder en av Premier Leagues mest sevärda spelare, avig, snabb, teknisk, lite ojämn dock)
Anfall:
Adebayor, Arsenal (inte helt säker på att han blir Wengers förstaval nu när Rosicky tillkommit och Van Persie är hel igen, men jag hoppas)
Keane, Tottenham (alltid varit svag för honom och har börjat hitta tillbaka till målformen från förr)
Avbytare: Given, Newcastle; De Zouew, Wigan; Jenas, Tottenham; Dickov, Man City (bara för att retas)

5 Comments:

Blogger Göran said...

Faaan broschan hänger du inte med i transfersvängen, Ruud är ju klar för Real till vrakpriset 150M..

& Arsene har gått ut & sagt att inga Juvespelare är aktuella då de kräver alldeles för hög lön..

Men om inte Duff-affären går igenom skulle ju Pavel kunna gå till Tottenham, klubben satsar på Europa och gillar ju blandningen av gammalt &nytt.. Helt ok mittfält det med om man säger så... :-D

8:18 AM  
Blogger Göran said...

This comment has been removed by a blog administrator.

8:18 AM  
Blogger mattias said...

Ruud är inte på något sätt klar för Real. Fergie säger att han vill ha lika mycket för Ruud som Milan fick av Chelsea för Sheva, eftersom Ruud är "i samma ålder och klass". Vilket för att komma från Fergie faktiskt låter ganska rimligt. Vrakpriset lär alltså trissas upp.

2:25 AM  
Blogger Göran said...

meeeh det stod ju att han var klar juuuuu.. kan man inte lite på det som står i Aftonbladet?..

3:40 AM  
Blogger Göran said...

Skulle nog dessutom påstå att Sheva är ngt mer mångsidig än Ruud... MEn så är juag inte Skotte heller!

3:41 AM  

Post a Comment

<< Home