Friday, October 27, 2006

The wise shall lead, well, Leeds

Är i London och gör av med pengar (alltid lika kul att upptäcka att priset på det redan dyra hotellrummet ska justeras uppåt eftersom skatten inte var inräknad). Mina planer på att gå loss på groteskt dyra polotröjor och rockar på Dover Street Market och/eller Selfridges får nog vänta till nästa gång. Blir nog mer modest shopping, typ böcker (stod och höll länge i Jose Mourinhos biografi idag) och dvd-boxar (andra säsongen av "Green Wing" för 18 pund, tack så mycket).
Men det är givetvis inte det inlägget ska handla om. Det här är ju för bävelen ändå en fotbollsblogg och någon jävla ordning får det väl ändå vara. Så det blir lite Dennis Wise, som log sitt elaka leende från sportsidorna på, tror jag i alla fall, jag läste över axeln på en snubbe i tunnelbanan, Daily Mirror. Över bilden satt rubriken "Is this the man who will save Leeds?".
Jag kan nästan med säkerhet svara på den frågan redan nu - nej. Dennis Wise, som alltså är relativt nytillträdd manager för den en gång så ärorika krisklubben, kommer inte rädda Leeds. Möjligen kan lagets starka ungdomssatsning göra det, möjligen en blödig miljardär som kliver in som finansiär, men knappast Dennis Wise.
Tvärtom, det är ett av de mest klockrena fallen av fel man på fel plats jag någonsin har upplevt. Wise är ett av de största råskinn Premier League har sett, en elak jävel på samma nivå som både Vinnie Jones och Roy Keane. Att han tar över ett lag som på de senaste tio åren fått fram spelare som bland andra Danny Matteo, Lee Bowyer och Danny Mills - inte långt efter honom själv när det gäller fult spel och totala urpsykningar - och nu består till största del av unga lättpåverkade talanger, bådar inte gott. Mer än möjligtvis för rubrikmakare på sporttidningar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home